Σεμινάριο προσανατολισμού

Την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2024  και ώρα 16.00-19.00 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική διαδρομή στο δάσος Σειχ Σου και ταυτόχρονη εκπαίδευση σε τεχνικές προσανατολισμού από τον υπογράφοντα. Οι τεχνικές προσανατολισμού θα διδαχθούν μέσα στο δάσος λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη δυναμικότητα των συμμετεχόντων αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχαρίους και όσους έχουν κάποια εμπειρία από βουνό.

Δεκτοί ΜΟΝΟ όσοι-ες κάνουν δήλωση συμμετοχής (συνοδευόμενη από ονοματεπώνυμο και email) ότι θα έρθουν. Δηλώσεις τελευταίας στιγμής ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές δεδομένου ότι χρειάζεται προγραμματισμός για τον εξοπλισμό.  Επαγγελματικά στελέχη εταιρειών υπαιθρίων δραστηριοτήτων η διοργανωτές αγώνων δρόμου ΔΕΝ θα γίνονται δεκτοί. Αθλητές προσανατολισμού ΔΕΝ θα γίνονται δεκτοί.  Το σεμινάριο αποτελεί μία πολύ καλή εισαγωγή στο άθλημα -και όχι μόνο. Κόστος: 9 ευρώ το άτομο. Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής και σημειώσεις.

Σημείο συνάντησης: 16.00 μ.μ. Ξενοδοχείο Φιλίππειο (έξω στην καφετέρια) στο Σειχ Σου

Διδάσκων: Κουκουρης Κωνσταντινος, Ph.D στη φυσική αγωγή. Πρώην επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Πρώην Υπεύθυνος της ειδικότητας υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και Σερρών. Μέλος του British Orienteering Federation and Welsh Orienteering Association. Μέλος του σωματείου Eryri Orienteering club στην Ουαλία.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Αθλητικά παπούτσια περιπέτειας η ορειβατικές μπότες και ατομικό σακίδιο με όλα τα απαραίτητα του καθενός. Αρχάριοι ευπρόσδεκτοι αλλά μόνο με στιβαρά αθλητικά παπούτσια περιπέτειας αρβύλες, μπότες, (όχι αθλητικά παπούτσια). Ασπρόμαυροι χάρτες και πυξίδες θα δοθούν από τον διοργανωτή (και θα επιστραφούν πίσω οπωσδήποτε) για τις ανάγκες της άσκησης.

Οι στόχοι: εκμάθηση νέων επιδεξιοτήτων, αύξηση αυτοπεποίθησης για κίνηση στο βουνό, σχεδίασε τις δικές σου διαδρομές και μην εξαρτάσαι από άλλους, ασφάλεια στο βουνό, εξερεύνηση νέων περιοχών  κ.α.

Σημείο συνάντησης: 16.00 μ.μ. Φιλίππειο ξενοδοχείο. Τρείς ώρες ανάλογα με τις διαθέσεις των συμμετεχόντων. Διεξάγεται μεσημέρι για να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι έρχονται από άλλες πόλεις. Δωρεάν μετακίνηση από το Επταπύργιο προς το Φιλίππειο κατόπιν ενημέρωσης

Κόστος: 9 ευρώ. Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι μία εξάωρη εξάσκηση προσανατολισμού στο βουνό στην Βρετανία από ιδιωτική εταιρεία κοστίζει 60 λίρες το άτομο (δηλαδή περίπου 72 ευρώ) το άτομο! Επειδή τίποτα απολύτως δεν γίνεται χωρίς κόστος, οικονομικό και προσωπικό υπάρχει ένα ελάχιστο κόστος ίσα ίσα για να βγουν τα έξοδα μετακινήσεων με αυτοκίνητο, φωτοτυπίες, αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, έξοδα ιστιοσελίδας, έξοδα αλληλογραφίας, έξοδα βεβαιώσεων συμμετοχής  κ.α.

Φαγητό, καφέδες: Φιλίππειο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες: greekorienteering@hotmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.